70. Vylešti si matriošku

Prvú polku sme sa venovali téme, ktorú sme nemohli vynechať. Trochu inak ako mainstream. Sloboda slova, kritické myslenie a hlavne, keď nekopeš za hlavný myšlienkový prúd tak ŤA vypneme. Aby bolo jasné odsudzujeme všetkými piatimi čo sa deje a pomáhame kde sa dá. Ako sa to komunikuje u nás je ale tiež na diskusiu. Platí že: Všetci vedia hovno.

Na stiahnutie: >>Majak70.mp3<<

Ura čistič našiel brutál chémiu na odstránenie špárovačky z kachličiek.

Vodník aj Drobec garančkovali káry

Ura testoval čajna Itag za 5 Ojro

Ura zistil prečo je indukčka najlepšia…ukázalo to zvedavá držková, ktorá sa chcela pozrieť na svet

6 komentárov na “70. Vylešti si matriošku

  1. Tomáš Odpovedať

    Zdravím páni.
    Váš podcast počúvam od prvých dielov a pravidelne kontrolujem či nevyšla nová časť.
    Avšak v tomto 70. diely zaznelo tolko nezmyslov (hlavne v prvej polke od Vodníka a čiastočne od Uru) až ma to donútilo napísať po dlhom čase niekam komentár.
    Vodník plynulo nadviazal na dávnejší diel kedy obhajoval náckov „slobodou slova“.
    Hlášky typu „všetko je zaplatené“, „treba si naštudovať celú históriu“, „je to vyprovokované“, „NATO bombardovalo tiež“, „nie som XY, ale…“ a ďalšie hlúposti.
    Keby zbombardovali Rusi vaše mestá a zabili vaše rodiny, určite by ste sa „pozerali na históriu“ a zisťovali „ako a čím to bolo vyprovokované“.
    Nadávanie na ludí, ktorých zaujíma ekológia a či sa tu bude dať žiť o 20 rokov je len bonus. „Hlavne aby som sa mohol voziť na mojom aute, iné ma nezaujíma“ zmýšlanie.
    Trochu som bol prekvapený, aké starecké zmýšlanie máte aj napriek tomu že ste pomerne mladí. Aspoň, že Drobec to trochu zachraňoval, aj keď sa mu nedostalo v týchto témach vela priestoru.
    Nevadí, všetci sme nejaký a váš názor aj tak nikto nezmení.
    Vypočujem si aj ďalšie diely, verím že mi nezvýšia tep ako tento 70. 68 Z nich holo super.

    S pozdravom,
    Tomáš

    • podcastmaj Autor príspevkuOdpovedať

      Snažil som sa to vysvetliť, asi nedostatočne…apropo starý sme…
      1, to čo je prezentované ako ekologické ním proste nie je… teda v téme energetika, niečo o tom trochu viem…preto v najnovšom legislatívnom balíku na to idú inak cez decentralizáciu, nový subjekt agregátora flexibility a maximálne stráženie rezervovanej kapacity….Nemci sú blbci a doplácajú na to…už aby sme mali funkčný tokamak, to je cesta o 20 rokov a nie nestabilné obnoviteľné zdroje (EU zaradilo dočasne medzi obnoviteľné zdroje aj jadro, vedeli prečo)

      2, Je jasné, že je to hrozné a nikto nebude teoretizovať, keď je v kryte a nevie kde má rodinu (aj mi traja sme prispeli 450 ojro z vlastnej kapsy zakarpatskej teritoriálnej obrane, spolu sme vyzbierali v mikro zbierke cez 12 litrov) Reagovali sme v ale podcaste na to, že podobné zverstvá sa dejú kontinuálne a teraz je hon na rusko . (keď boko haram rozsekalo celú dedinu vrátane detí mačetami neštekol po tom ani pes, detto Sýria) ak to vyzeralo, že to zľahčujeme tak to je chyba lávky. Proste sa aj nám tlačí seno, a riadia to absolútne nekompetentný ľudia (politici s vlastnými cieľmi)

      3. Analyzovať čím to bolo vyprovokované považujeme za mimoriadne a kriticky dôležité…(to myslel Vodník poučiť sa z histórie neohýbať ju ako sa nám v danej situácii hodí a neopakovať rovnaké koniny) Samozrejme teraz je priorita to ukončiť a zachrániť koho a čo sa dá!

      4. Mail treba aby ti prišla notifikácia, že máš odpoveď -:)

  2. Rasto Novak Odpovedať

    tak ako pise Tomas hore, tu cast kde komentujete dianie na Ukrajine ste si mohli odpustit. Akurat som mal nervy.
    Citil som sa podobne ako Tomas. To ze vodnik povie ze sleduje ruske aj neviem ake weby mu urcite nedava pravo tvrdit o sebe, ze teraz na to vsetko kapol a ze vie ako to vsetko je. Lebo nevie.
    Spochybnovat NBU .. to je uz silna kava. Spochybnovat slova ludi, ktori sa venuju geopolotike cely zivot, len preco ze som si nieco niekde precital? Lebo som videl video … Vodnik!!
    Drzte sa chlapci radsej toho comu rozumiete a do politiky sa radsej nemiesajte. Myslim, ze nie preto ludia pocuvaju vase podcasty.
    Vodnik .. ako si povedal, vies o tom hovno tak to nechaj radsej tak

  3. Peter Odpovedať

    Musím reagovať podobne ako Tomáš. Tento diel podcastu som začal počúvať, po pár minútach som ho vypol, po týždni pokračoval a hneď som opäť vypol. To sa jednoducho nedá. Pripadal som si ako v nejakej diskusii na FB, kde sa hlučne prezentuje 20 percentná dezorientovaná skupina obyvateľstva. Už minule o tom fašizme ma napínalo, teraz som opäť s odporom podcast vypol. Teraz som videl, že pribudol nový diel a tak som sa chcel prinútiť dopočúvať tento. Nedalo sa. Vodník tvrdí, že nie sú informácie, nevie sa a podobne, a napriek tomu má v tom absolútne jasno. Čerešničkou bolo zdôvodnenie skončenia na Patreone. Nebudem sa tu rozpisovať, lebo to má asi taký význam ako v diskusii na FB. Pri hodnotení techniky beriem, že ste bežní, aj keď skúsenejší spotrebitelia. Komentovanie zločineckej agresie, ktorú máme za rohom a ktorá vyhnala z domovov 12 miliónov ľudí, spôsobom, ktorý akoby vypadol z príručky na odhaľovanie dezinformátorov, zľahčovačov a konšpirátorov je značne cez čiaru.

  4. Viktor Odpovedať

    Ahojte

    Najprv som reagovať nechcel, ale keďže už mám dvoch kritikov pred sebou tak mi nedá.
    Som veľmi rád a oceňujem, že keď teda aj veľmi opatrne, ale predsa komentujete dnešnú situáciu inak ako mainstream. Ľudia viac podliehajú emóciám a preto reagujú nejako podobne ako moji pred komentátori. Veľká výtka pre Vodníka, ktorý mal podľa mňa zabŕdnuť do histórie, ale pre budúcnosť budem rád keď nás budete radšej zabávať vtípkamy, ktoré túto dobu trošku odľahčia.
    Váš podcast je super, prajem veľa zdaru. Viktor

  5. podcastmaj Autor príspevkuOdpovedať

    Nesúhlasu rozumiem, ale odporu? (btw. z porovnania z FB je mi smutno)…
    – Je to nechutný zločin za ktorý si zaslúži niekto oprátku? …no iste.
    – Katastrofálna humanitárna situácia?… samozrejme
    – Je nám to všetkým ľúto a cítime s nimi?…to bez debaty
    To sú všetko veci, ktoré sú zrejmé. (na agresorov chrlia oheň a síru všetky médiá aj bez nás)… pravda nezalamovali sme rukami a neodsudzovali každého zmrda s puškou…k tomuto sa meritórne vyjadriť nevieme, akurát len vyjadriť ľútosť a solidaritu.

    My sme sa snažili bez emócií analyzovať, (nie zľahčovať) čo to pre nás a celé EU v praxi môže znamenať a po mojom nedávnom rozhovore s riaditeľom v Dusle som si istý, že moc ďaleko od pravdy nie sme.

    Bol som kvôli otázkam energetickej efektivity v OFZ (hutný závod na ferozliatiny s oblúkovými pecmi rozumej MW) a videl som v číslach aký dopad to má už teraz….nás (osadenstvo majáku) sa to po pravde veľmi nedotkne. Zato ďalšia časť obyvateľstva sa oboznámi s pojmom energetická chudoba.

    Proste sme sa snažili pragmaticky zhodnotiť reálne dopady, to neznamená, že ostatné aspekty vojny nevidíme. Ľudská stránka nám samozrejme nie je ľahostajná.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *