66. Jabĺčkári

Tentokrát v dvojke s Drobcom, štiepanie dreva a krátka fyzikálna hodina, Urov nový Iphone, hasiace prístroje a nejaký ten hejt.

Na stiahnutie: >>Majak66.mp3<<

URA nastúpil na vlak ovečiek. Rozprávanie o Iphone mini.

Sekery hasiace prístroje a zas ten Facebúk.

1 komentár na “66. Jabĺčkári

  1. Peter Odpovedať

    Ahoj. Veľmi dobrý podcast, bavil som sa ako vždy. Mám ale pocit, že Vám ti pri takej téme ako je Apple a iPhone chýbal oponent v podobe Vodníka. Preto musím napísať pár výhrad:
    Tidal – Cena okolo 19 eur je cena za rodinný tarif. Tarif pre jednú osobu pri programe master audio quality je cca tých 11 eur (majú aj lacnejšie programy v kvalite audia nižšej ako je CD kvalita). Master audio je kvalita je pre použitie s iPhonom úplne zbytočný produkt, pokiaľ sa používajú výlučne BT slúchadlá s Apple kodekom ACC (iný BT kodek Apple na iPhone ani nepodporuje). Pri použití Sony slúchadiel je už možný dnes asi najlepší BT kodek LDAC, ale ten je na Apple zariadeniach nedostupný, pričom tieto slúchadlá dokážu vytiahnuť z Tidalu už viac kvality. Tidal v master kvalite je najmä pre tých, ktorí na mobile používajú externý DAC a káblové slúchadlá podporujúce hires audio. Pri bežnom používaní s BT slúchadlami s kodekmi AAC, SBC alebo Samsung kodekom je Spotify alebo YouTube Music asi lepším riešením.
    Sygic – To obmedzenie na 3 zariadenia sa týka asi len momentálne súčasne používaných zariadení. Ak by to neplatilo, tak by som ho už používať nemohol a ono mi to stále ide.
    Waze – Povolenú rýchlosť mi aplikáciu ukazuje a upozorňuje ma na jej prekročenie.
    iPhone – Tu by som bol asi najkritickejší a oponoval by som. Používal ako Apple zariadenia, tak aj Android zariadenia a na PC používam ako Windows, tak aj Linux. Pri prechode z Android zariadení ma fascinuje to nadšenie ľudí z objavenia vecí, ktoré fungujú a o ktorých na Androide ani netušili, že sú tam tiež. Pri porovnávaní android zariadenia s Apple zariadením je potrebné porovnávať cenovo porovnateľné zariadenia. Sám primárne používam Samsung S21 Ultra a nad niektorými takýmito objavmi sa musím len pousmiať. Ak mi niekto volá, zvoní mi mobil, hodinky, tablet a notebook. Sám si vyberám na čom hovor dvihnem. Nefunguje mi to s prepísaním slúchadiel, lebo uprednostňujem kvalitu audia pred súčasným prepínaním medzi zariadeniami, lebo vtedy je prenos cez BT cez SBC kodek a ja som si kupoval Sony WF1000XM4 (štuple) a WH1000XM3 (náhlavné slúchadlá) kvôli kvalite audia cez BT v kodeku LDAC. Prijímanie hovorov, správ a oznámení na PC mi pri práci celkom vadí, a pokiaľ sa dá, tak to vypínam. Dosť to ruší. Prepojenie Androidu s PC s Windos je už minimálne porovnateľné. Microsoft priamo spolupracuje so Samsungom a u toho je už aplikácia My Phone súčasťou systému. Prenos súborov, otváranie aplikácii z mobilu priamo vo Windows, oznámenia, hovory, správy kopírovanie textu a to aj v podcaste zmieňované skopírovanie textu do schránky v PC a následne jeho použitie v mobile je úplne samozrejmé. A najväčší benefit je pripojenie mobilu do Windows už aj cez wifi v režime DeX, čo je desktopový režim, ktorý Apple nemá ani na tabletoch. Súhlasím, iPhone mini je skvelý, ale vôbec nie úžasný a v dnešnej dobe je takýto malý displej už celkom hardcore. U väčších iPhonov sa mnohí sťažujú na ten hranatý dizajn, lebo narozdiel od iPhonu mini, už to nesedí tak isto v ruke a použitie obalu je nevyhnutnosť. Čo ma na android telefóne teší, je už pomerne dobré prepojenie s linuxom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *