9. 3D tlačiareň a google glass

Ura16 sa s vami podelí o skúsenosti so stavby 3D tlačiarne ANET A8.

3D modelovanie v domácich podmienkach je skvelá praktická hračka pre dospelých. Platí to aj pre Anetku, alebo je to šmejd?

Stiahnuť a vypočuť podcast si môžete tu: >>Majak09mp3<<

…alebo použite YouTube

Google glass

Fakticky každodenný gadget, alebo len ťažkotonážny profesný nástroj?

Podľa URU: malý pidi displej a hlasové ovládanie z toho napriek snahám marketingu masovku neurobia. Touch screen ovládanie je nepohodlné. Na dispej sa prakticky nič nezmestí a výdrž je tiež slabá. Na pracovné využitie sa samozrejme môže skvelo využiť. Je veľa profesných možností kde si nájde uplatnenie. Bežný smrtelník sa v tom na ulici neukáže a nie je to otázka ceny

Skladačka 3D tlačiareň Anet A8

Ura16 si vyprosil na narodky skladačku 3D tlačiareň. Ako sa inžinierko popasoval s legom pre dospelých?

Zopár postrehov:

  1. Kašlať na dodaný skrutkovač…čo treba je ele. skrutkovačka + pinzeta na prácu s maticami, ktoré je potrebné natlačiť do pripravených výrezov.
  2. Výšku nakalibrovať nakoniec pomocou listu papiera.
  3. Pred tlačou modelu je potrebné separátne nastaviť materiál (PLA alebo ABS) aby sa  začalo nahrievanie extrúdera, inak sa môže stať že sa rozbehne ale grcať matroš nebude.
  4. Dodané vzorové modely na karte v štandardnom formáte STL nepôjdu tlačiť…. treba ich prekonvertovať do gcode napríklad pomocou apky Cura.

Ide o základ ktorý si vyslovene pýta upgrade, ktoré sa dajú dokúpiť a mnohé aj vytlačiť. Určite sa oplatí investovať pár euro do káblovej reťaze, ktorá udrží tú skrumáž pekne pokope. Niektoré konštrukčné prvky sú vyriešené dementne, ale práve preto je možné mať takú cenu a sa pohrať. Napr. napínanie klinovej gumy sa deje pri jej spojení pomocou sťahovacej pásky. Chýba dodatočná skrutka na dopnutie. Absentuje rozumné vedenie filamentu do refluktora. (pardón myslím extrúdera.)

Maják odporúča

Ura16: Seriál Stranger thinks

Vodník: Aku rázový uťahovák Güde BSS 18 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *